Kookgek stelt voor

40 BESTE RECEPTEN VAN DE VORIGE EEUW


De truffel soep van Paul Bocuse

Ingrediënten

  • 4 Ovenbestendige kommen met een inhoud van ongeveer 250 ml

  • 100 g verse wintertruffels,
  • De kwaliteit van de truffels is belangrijk in deze soep.
  • 1 l double kippenbouillon
  • 100 g kippenborst zonder vel
  • 100 g selderie wortel
  • 100g wortel
  • 8 ontstelde champignons
  • 4 eetlepels witte Noilly Prat
  • 60 gram Foie Gras ganzenlever
  • 250 g bladerdeeg
  • 2 eigeel
  • 30g boter
  • wat fleur de sel

Bereidingswijze

  1. Verwarm alvast je oven voor op 200 graden.
  2. Bak je kippenborst rondom lichtbruin en breng ondertussen je bouillon net aan de kook.
  3. Laat je gebakken kippenborst dan 6-7 minuten verder garen en mee sudderen in je bouillon en leg daarna apart voor later gebruik.
  4. Ondertussen maak je je wortel, champignons en selderij schoon en snijd dan in plakjes van 1 cm. Daarna snij je van al je plakjes weer kleine dobbelsteentjes 'matignon'. Meng door elkaar.
  5. Snij of schaaf de truffel in hele dunne plakjes
  6. Giet in elke kom 1 eetlepel Noilly Prat en snij de foie gras, ganzenlever, in blokjes van 1 cm. Verdeel de blokjes over de kommen.
  7. Snij nu ook je kippenborst in mooie blokjes van ongeveer 1 centimeter en verdeel met je truffel over de kommen.
  8. Giet dan je kommen vol met je bouillon tot ongeveer 1,5 cm van je bovenkant van je kom.
  9. Snij dan uit je bladerdeeg 4 cirkels van de diameter van je kom plus ongeveer 3-4 cm extra.
  10. Het makkelijkste is om een ronde vorm, schotel of bordje, te nemen die qua diameter dus 3-4 cm groter is dan je kommen. Leg het bladerdeeg op je kom en druk op de rand lichtjes vast.
  11. Meng je eigeel met een theelepel water en een snufje zout en kwast je bladerdeeg goed in.
  12. Zet alles vervolgens 20 minuten in de oven op 200 graden. Kijk of je bladerdeeg goed bruin word maar let er op dat hij niet verbrand! Elke oven is anders.
  13. Eet smakelijk met deze wereldberoemde en bekroonde truffelsoep!